[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]
Меню сайту

Форма входу

Головна » 2013 » Жовтень » 20 » Захистне поле: як у кіно
6:43 PM
Захистне поле: як у кіно
"Дефлекторні щити" можуть перейти із наукової фантастики у реальне життя: вчені створили дієвий прототип такого захисту і мають наміри випробувати його у космосі вже у 2018 році.
Правда, "дефлекторний щит", розроблений у лабороторії Резерфорда призначен не для видбиття ворожих лазерних атак, а для захисту астронавтів і обладнання від випромінення у космічному просторі.
По разрахункам NASA, астронавти, які полетять на Марс, отримають таку дозу випромінення, як при щотиждневій комп`ютерній томографії всього тіла на протязі всього року.
Фізичний захист від радіації повинен бути настільки товстий і важкий, що такий варіант білшисть розробників видкидають із самого початку. Одною з альтернатив може стати імітація природнього захисту, який не дозволяє радіаційним променям бомбордувати нашу планету - магнітосфери Землі.
Міні - магнитосфера - магнітне поле навколо захищаємого об`єкту - змушують пересуватися електрони вздовж силових ліній, а більш важкі і швидкі іони - відхилятися від своєї траєкторії, в результаті чого формується електричне поле, яке обромляє магнітну полость, чим можна забезпечити достатньо низький рівень радіації.
Дослідники протестували прототип у термоядерному реакторі, який створює потік плазми, схожої на сонячний вітер, і були задоволені результатами. Перший іспит повномасштабного "дефлекторного щита" намічен на наступний рік.
Переглядів: 392 | Додав: Диксон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Новини
У США відбулося хрещення авіаносця нового покоління
Вчені пропонують використовувати тараканів-кіборгів для дослідження будівель
Українцям дозволили носити шпіонські годинники
Захистне поле: як у кіно
Армія США буде озброєна "Залізною людиною"

Валюта
Курси валют Курси валют Курси валют

darks.co.ua      ЮКОН 2024 р.      Безкоштовний хостинг uCoz