[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]
Меню сайту

Форма входу

Головна » 2013 » Жовтень » 25 » Вчені пропонують використовувати тараканів-кіборгів для дослідження будівель
8:37 PM
Вчені пропонують використовувати тараканів-кіборгів для дослідження будівель
Дослідники із Державного універсітету Північної Кароліни створили програмне забезпечення, яке дозволить досліджувати будівлі, використовуючи кіборгізованих комах.
Винахід стане упригоді військовим і рятувальникам, яким часто доводиться діяти в незнайомих приміщеннях. Роботи у таких місцях, як печери, тонелі, зруйновані будівлі і т.п., ускладнена відсутністтю надійного способу орієнтування у просторі: у такому середовищі не працює GPS, а вручну керувати роботами по радіоканалу і дротам дуже складно.
Нова технологія є ПЗ, яка керує риєм комах-кіборгів чи біоботів, живих комах з імплантованими електронними схемами. Їх схильність до хаотичного руху вчені використали, як перевагу.
Принцип роботи технології у наступному, рий біоботів, наприклад дистанційно керованих тараканів, оснащених датчиками, буде випускатися в будівлю, що потребує картографування. Спочатку кіборгам дозволять рухатися хаотично. Місцезнаходження комах не можливо буде зафіксувати за допомогою GPS, але всі біоботи будуть озброєні датчиками, що відмічають близкість інших біоботів.
Таким чином, буде створюватись свого роду мережа за допомогою якої можливо розповсюджувати інформацію між членами рию. Через деякий час оператори посилають рию сигнал просуватися уперед доти, поки не буде досягнуто безперервної перешкоди.
Біоботи продовжують рух вздовж стіни, поки не досягнуть кута, далі звернуть у напрямку вздовж наступної стіни. Така тактіка дозволить скласти схему приміщення, а інформація зібрана біоботами, буде передаватися по мережі комах доки не досягне пункта керування риєм.
Раніше повідомлялось, що інженери із Універсітету Північної Кароліни вигадали, як керувати мадагаскарськими тараканами, простежуючи за їх пересуванням за допомогою ігрового контроллера Kinect.
Переглядів: 413 | Додав: Диксон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Новини
У США відбулося хрещення авіаносця нового покоління
Вчені пропонують використовувати тараканів-кіборгів для дослідження будівель
Українцям дозволили носити шпіонські годинники
Захистне поле: як у кіно
Армія США буде озброєна "Залізною людиною"

Валюта
Курси валют Курси валют Курси валют

darks.co.ua      ЮКОН 2024 р.      Безкоштовний хостинг uCoz