[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]
Меню сайту

Форма входу

Головна » Архів матеріалів
9 листопада відбулася церемонія хрещення першого з американських авіаносців нового покоління - USS Gerald R. Ford (CVN-78). Таку церемонію принято проводити в США замість урочистого спуску на воду.
Переглядів: 358 | Додав: Диксон | Дата: 2013-11-24 | Коментарі (0)

Дослідники із Державного універсітету Північної Кароліни створили програмне забезпечення, яке дозволить досліджувати будівлі, використовуючи кіборгізованих комах.
Винахід стане упригоді військовим і рятувальникам, яким часто доводиться діяти в незнайомих приміщеннях. Роботи у таких місцях, як печери, тонелі, зруйновані будівлі і т.п., ускладнена відсутністтю надійного способу орієнтування у просторі: у такому середовищі не працює GPS, а вручну керувати роботами по радіоканалу і дротам дуже складно.
Нова технологія є ПЗ, яка керує риєм комах-кіборгів чи біоботів, живих комах з імплантованими електронними схемами. Їх схильність до хаотичного руху вчені використали, як перевагу.
Принцип роботи технології у наступному, рий біоботів, наприклад дистанційно керованих тараканів, оснащених датчиками, буде випускатися в будівлю, що потребує картографування. Спочатку кіборгам дозволять рухатися хаотично. Місцезнаходження комах не можливо буде зафіксувати за допомогою GPS, але ... Читати далі »
Переглядів: 413 | Додав: Диксон | Дата: 2013-10-25 | Коментарі (0)

Після перевірок в Україну дозволили ввозити смарт-годинникі від Samsung - Gala[y Gear.
Пристрій Samsung був виключений іх списку 'шпіонських', його продаж в Україні стартує вже з початку листопада, повідомила прес-служба мережі гаджетів і аксесуарів Цитрус.
Нові смарт-годинники Gear, які працюють на операційній системі Андроїд, дозволяє українським користувачам відповідати на дзвінки і читати повідомлення, не витягуючи смартфон із кишені. Годинник має 1,9-мегапіксельну камеру, яка здатна робити якісні фото і записувати відео в HD-якості. Із-за наявності непомітної камери, процес легалізації даного гаджету в Україні затягнувся на деякий час і підійшов до фіналу тільки зараз.
Переглядів: 907 | Додав: Диксон | Дата: 2013-10-24 | Коментарі (0)

"Дефлекторні щити" можуть перейти із наукової фантастики у реальне життя: вчені створили дієвий прототип такого захисту і мають наміри випробувати його у космосі вже у 2018 році.
Правда, "дефлекторний щит", розроблений у лабороторії Резерфорда призначен не для видбиття ворожих лазерних атак, а для захисту астронавтів і обладнання від випромінення у космічному просторі.
По разрахункам NASA, астронавти, які полетять на Марс, отримають таку дозу випромінення, як при щотиждневій комп`ютерній томографії всього тіла на протязі всього року.
Фізичний захист від радіації повинен бути настільки товстий і важкий, що такий варіант білшисть розробників видкидають із самого початку. Одною з альтернатив може стати імітація природнього захисту, який не дозволяє радіаційним променям бомбордувати нашу планету - магнітосфери Землі.
Міні - магнитосфера - магнітне поле навколо захищаємого об`єкту - змушують пересуватися електрони вздовж силових ліній, а більш важкі і швидкі іони ... Читати далі »
Переглядів: 391 | Додав: Диксон | Дата: 2013-10-20 | Коментарі (0)

Армія США мріє створити костюм схожий з доспіхами "Залізної людини". Пентагон звернувся до науково-дослідних центрів, представникам приватного бізнесу і державним лабораторіям з проханням підтримати революційний проект. Можливим його учасником стане Массачусетский технологічний інститут (МІТ).
Раніше американські військові вже проводили іспити екзоскелетів, здатних забезпечити роботу солдат. Такі костюми дозволяють стати сильніше - наприклад, переносити на собі великі вантажі на далекі відстані.
Нова розробка Армії США - легкий костюм тактичного нападу (TALOS) - основана на таких екзоскілетах. Унікальність технології криється у шарі "розумних" матеріалів і сенсорів, якими доповнен костюм. Ці датчики дозволяють контролювати температуру тіла солдата, роботу серця та вміст води в організмі.
Окрім цього обмундирування нового зразка повиннно мати доступ до Мережі, а також бути оздоблено пристроєм типу Google Glass. Для збільшення сили солдата, вдягненого у такий костюм, ... Читати далі »
Переглядів: 420 | Додав: Диксон | Дата: 2013-10-13 | Коментарі (0)

Вчені створили найтоньше у світі скло. Його товщина складає всього два атома. Неймовірно, але це трапилось випадково. Відомо, що цей винахід увійде в Книгу рекордів Гіннесса 2014 року.
Співробітники Корнельського універсітету та універсітета Ульма працювали над отриманням чистого графіту, В якусь мить вчені помітили невідоме формування. Більш детальний аналіз показав, що це формування - шар скла, якій складається з атому кремнія і кисню.
Іншими словами, винахід скла товщиною у два атоми став результатом щасливого випадку. Вчені допускають, що це сталося від потрапляння повітря у кварцеплавильну піч.
Зі слів Девіда Моллера, експерта, під керівництвом якого і був зроблен винахід, за допомогою електронного мікроскопу вдалося з`ясувати точне розтошування атомів в цьому матеріалі.
При більш ретельному дослідженні винахіда спеціалісти встановили, що американський фізик Уил`ям Захаріасен був дуже близький до аналогічного винахіду ще у 1932 році, але йому так і не в ... Читати далі »
Переглядів: 294 | Додав: Диксон | Дата: 2013-10-09 | Коментарі (0)

Американська компанія Bathys Hawaii запропонувала прототип наручного атомного годинника. Пристрій отримав назву "Цезій - 133" і не потребує зовнішніх джерел даних для високої точності роботи.
Хронометр збивається за 1000 років всього на одну секунду. Зі слів засновника компанії доктора Джона Паттерсона, технологія за якою створен годинник, здавалась неймовірною ще 10 років тому, коли ніхто не очікував, що атомний годинник буде можливість стиснути до таких розмірів.
У чипі вміщується лазер, нагрівач, мікрохвильовий фільтр, фотодіодний детектор, цезій. Вражаючого рівня точності вдалося досягнути, використовуючи такі ж принципи, що використовуються у "головному" атомному годиннику Національного інституту стандартів і технологій США.
Ціферблат у годинника звичайний аналоговий. В якості джерела живлення виступають літій-іоний акумулятори. На даний момент створювачі наручного атомного годинника працюють над тим, щоб зменьшити іх розмір і збільшити строк роботи від одного ... Читати далі »
Переглядів: 319 | Додав: Диксон | Дата: 2013-10-07 | Коментарі (0)

Наступник Великого адроного колайдера запрацює через 15 років у Японії. Таємниці Всесвіту можливо разгадати тільки силами вчених всього світу.
Міжнародний лінейний прискорювач (International linear collider - ILC) вже готовий - но поки що на папері. Це результат десятирічних зусиль тисячі вчених та інженерів із сотні універсітетів та лабораторій двадцяти стран світу. Міжнародний комітет офіційно оголосив це 12 червня 2013 року у форматі церемонії відео-конференції одноразово в Універсітеті м. Токіо, у лабораторії в Женеві і в науковому центрі у Чикаго, тобто у самих значних світових центрах фізики елементарних часток.
Колайдер "ILC" буде складатися із двух лінейних прискорювачів. В них будуть сталкуватись електрони і їх античастки ( позітрони) з високим енергетичним зарядом. Це буде відбуватися всередині детекторів у центрі пристроя довжиною 31 кілометр. При нормальному режимі електрони і позітрони зіштовхнуться 7 тис. разів за секунду. Кожний спалах буде складатись із 20 ... Читати далі »
Переглядів: 315 | Додав: Диксон | Дата: 2013-10-02 | Коментарі (0)

Ядерний кризис в Японії у період після землетрусу 11 травня 2011 року, спонукав створення мереж датчиків радіоактивного випромінення і домашніх счетчиків Гейгера для звичайних громадян. Саморобні счетчики Гейгера розпродувались практично в одну мить, доки у магазинах не з`явилися офіційні версії.
Завдяки проекту Kickstarter, організованого у рамках глобальної мережі счетчиків для збору і розповсюдженню вимірів радіаційного фону "Safecast" - організації, створеної після стихійного лиха у Японії в березні 2011 року, кожна людина може купити за півцени 400$ версію нового счетчика Гейгера. Пристрій розміром зі смартфон, розпродується під лозунгом "швейцарський армійський ніж серед счетчиків Гейгера", дякуючи своїй здібності вимірювати альфа-, бета-, а також гама-випромінювання.
Більшість счетчиків Гейгера здатні вимірювати тільки гама-випромінювання, виявлення бета_ і альфа-часток дозволяє визначити місцеві очаги забруднення. Розроблений користувачем мережі, відомим як Банні ... Читати далі »
Переглядів: 420 | Додав: Диксон | Дата: 2013-09-30 | Коментарі (0)

Цей пристрій допоможе вам зекономити пальне, нагадає де припаркована машина і попередить про необхідність діагностики двигуна.
В недалекому майбутньому такі автоматизовані системи будуть доступні для придбання в США. Ця система розроблена для роботи у парі зі смартфоном і має декілька цікавих особливостей. Після підключення до діагностичного порту помічник почне збор необхідної інформації для ії подальшої обробки і аналізу. Наприклад, розход пального. Після подорожі він покаже графік розходу пального і дасть пораду , як і де можливо було б зекономити. Під час подорожі система може повідомляти новини в галузі науки і техніки.
Задопомогою такої системи Ви будете завжди знати технічний стан свого транспортного засобу. У разі необхідності він завжди дасть пораду зробити діагностику чи ремонт. При необхіднлсті може зв`язатися з дорожніми службами, міліцією, швидкою допомогою.
Виробник гарантує, що Automatic використовує мінімальну кількість ресурсів акумулятора у дорозі ... Читати далі »
Переглядів: 258 | Додав: Диксон | Дата: 2013-09-27 | Коментарі (0)

1 2 3 4 5 6 »
Пошук

Новини
У США відбулося хрещення авіаносця нового покоління
Вчені пропонують використовувати тараканів-кіборгів для дослідження будівель
Українцям дозволили носити шпіонські годинники
Захистне поле: як у кіно
Армія США буде озброєна "Залізною людиною"

Валюта
Курси валют Курси валют Курси валют

darks.co.ua      ЮКОН 2024 р.      Безкоштовний хостинг uCoz